ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

 

Εκδρομή στην Αίγινα με το ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

 

Πάμε να εξερευνήσουμε την όμορφη και γραφική πόλη της Αίγινας!

Δεν υπάρχει κάποιο κόστος συμμετοχής, ο καθένας θα πληρώσει μόνος του τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και ότι χρειαστεί στο νησί.

Η πόλη της Αίγινας (που έχει το ίδιο όνομα με το νησί) έχει χαρακτηριστεί  παραδοσιακός οικισμός. Παρουσιάζει γραφική εικόνα με τους γαλάζιους θόλους των εκκλησιών και τις κίτρινες ή ρόδινες προσόψεις των σπιτιών και επαύλεων στον παραλιακό δρόμο προς Πέρδικα ή προς Σουβάλα. Η ατμοσφαιρική εικόνα εντείνεται από τους στενούς δρόμους, τα σοκάκια με τα μικρομάγαζα και τα χαρακτηριστικά μόνιππα αμαξάκια (πηγή: Wikipedia).

 

Το ραντεβού μας είναι 8:40 π.μ.  στο Λιμάνι του Πειραιά (Πύλη Ε8, Ακτή Τζελέπη) για να φύγουμε με το πλοίο των 9:00 π.μ.

 

Εκεί θα κάνουμε μια χαλαρή φωτοβόλτα. Θα γυρίσουμε τα στενά του κέντρου και θα πιούμε καφέ στην ψαραγορά που έχει όμορφα μαγαζιά. Θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κολώνας (κανονικό εισιτήριο 4 ευρώ, στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Κολώνας). Στη συνέχεια θα περπατήσουμε προς το Φανάρι του Μπούζα (που έχει ανακηρυχθεί ως «Μνημείο της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας») κι εκεί όσοι επιθυμούν θα κολυμπήσουν. Ακολουθεί γεύμα σε μαγαζί του κέντρου (θα κάνουμε επιτόπου έρευνα για το πού θα πάμε). Η επιστροφή το απόγευμα (την ώρα θα την καθορίσουμε παρέα το πρωί πριν μπούμε στο πλοίο για Αίγινα).

 

Μπορεί να ακολουθήσει την παρέα μας όποιος επιθυμεί. Υπάρχει πιθανότητα να αλλάξουμε το πρόγραμμα. Δεν θα πάρουμε μαζί μας μεταφορικά μέσα και δεν θα επισκεφτούμε άλλα μέρη στο νησί.

Η φωτογραφία και οι προτάσεις είναι της φωτογράφου Ασπασίας Λεούση.

Η αφίσα του Παναγιώτη Λαμπρόπουλου.

 

Περισσότερες πληροφορίες που αφορούν αυτή την εκδρομή μπορείτε να δείτε όταν πλησιάζουν οι μέρες στη σελίδα μας αυτή: www.facebook.com/diafragma26

Τη στιγμή αυτή δεν έχει βγει πρόγραμμα με τα ακριβή δρομολόγια πλοίων – η σελίδα του πρακτορείου δεν μας αφήνει να κάνουμε κράτηση ακόμα για τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας (μόνο για το πρωί της εκδρομής): 6978545812  και  6973409390