ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ

Μονοήμερη εκδρομή με πούλμαν

Μονοήμερη Εκδρομή με το ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26

ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

 

Ποιος δεν έχει ακούσει για το μαγευτικό δάσος του Πλανητέρου που βρίσκεται κοντά στο μυστηριακό Σπήλαιο των Λιμνών! Όσες φορές και να επισκευτείς αυτό το δάσος είναι λίγο…

 

Πρόγραμμα

Θα συγκεντρωθούμε στις 07:30 και η αναχώρηση θα γίνει στις 07:45 ακριβώς από τη Λεωφόρο Καλλιρόης (έξοδος μετρό ΦΙΞ).

Σύντομη στάση στο Αρτεμήσιο και στη συνέχεια επίσκεψη στο Σπήλαιο των Λιμνών (ατομικά έξοδα, προαιρετικό).

Στη συνέχεια πάμε στο Πλανητέρο όπου και θα γευματίσουμε μέσα σε ένα τοπίο γεμάτο πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Δεν θέλει πολύ ταλέντο για να βγάλουμε εδώ φωτογραφίες που θα εντυπωσιάσουν.

Η επιστροφή στο ίδιο μέρος θα γίνει ως τις 20:00.

 

Κρατήσεις θέσεων

Η κράτηση θέσης γίνεται μόνο με την καταβολή του κόστους της εκδρομής που είναι 20 ευρώ στο Cinemarian, Σισμάνη 16, Νέος Κόσμος, 300 μέτρα από το μετρό ΦΙΞ, χάρτης, τις ημέρες:  Δευτέρες 6 μ.μ. ως 10 μ.μ. και Τρίτες 7:30 μ.μ. ως 10 μ.μ. (παρακαλούμε να έχετε το ακριβές ποσό).

ή με κατάθεση στο λογαριασμό: GR090 17190 2000 6902 1332 13495 Τράπεζα Πειραιώς, Φόρτης Γιώργος (πρώτα παίρνετε τηλ.  στο 6978545812 μετά τις 7:00 μ.μ. ή στέλνετε email , σε αυτό που ακολουθεί, για να επιβεβαιώσετε ότι υπάρχουν κενές θέσεις και μετά κάνετε την κατάθεση και στέλνετε μήνυμα στο email    [email protected]  γράφοντας ότι πρόκειται για την εκδρομή και το επίθετό σας που φαίνεται στην κατάθεση – όλα τα έξοδα κατάθεσης επιβαρύνουν τον καταθέτη).

 

Προσοχή: Η τιμή αυτή ισχύει για πληρωμή ως και Τρίτη 9 Απριλίου. Τις υπόλοιπες μέρες κι αν υπάρχουν θέσεις η συμμετοχή στην εκδρομή πηγαίνει στα 25 ευρώ! Θα σας εξηγήσουμε στο πούλμαν γιατί συμβαίνει αυτό και θα καταλάβετε.

 

Για επικοινωνία:  [email protected]  ή στο 6978545812,  Κώστας Σταμπάνης (μετά τις 7:00 μ.μ.)

 

Προσοχή!

Δεν είμαστε ταξιδιωτικό πρακτορείο, αλλά φωτογραφική ομάδα! Μπορεί να ακολουθήσει τις εκδρομές μας όμως όποιος θέλει, γνωρίζοντας ότι μας αρέσει να περπατάμε και ο άσχημος καιρός μας κάνει να χαμογελάμε (τα σύννεφα είναι η χαρά του φωτογράφου, λέει ο δάσκαλος!).

Προτείνουμε πάντα: παπούτσια για περπάτημα, ντύσιμο ανάλογο των καιρικών συνθηκών, νερό, καπέλο και μεγάλο χαμόγελο!

Ετοιμάζουμε έκθεση με φωτογραφίες από τις εκδρομές μας και θα συμμετέχουν όσοι φίλοι και φίλες επιθυμούν! Θα βγει σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες

 

Στην τιμή περιλαμβάνεται:

Όλες οι μετακινήσεις μας με πούλμαν
Δωρεάν φωτογραφικές συμβουλές
Προβολή των καλύτερων φωτογραφιών στη σελίδα μας
ΔΕΝ περιλαμβάνονται:

Φαγητό & ατομικά έξοδα
Εισιτήρια για Σπήλαιο Λιμνών
Το Σπήλαιο των Λιμνών έχει κάτι το αποκλειστικά δικό του. Οι 13 αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες του το καθιστούν μοναδικό στο είδος του στον κόσμο. Το αξιοποιημένο μήκος του σπηλαίου ανέρχεται σε 500 μ. ενώ το συνολικό μήκος του είναι 1.980 μ. Ο επισκέπτης μπαίνει στο σπήλαιο από τεχνητή σήραγγα που καταλήγει κατευθείαν στον δεύτερο όροφο από σύνολο τριών. Η διάβαση των λιμνών γίνεται από υπερυψωμένες τεχνητές γέφυρες (Wikipedia).

Η ξενάγηση διαρκεί περίπου μισή ώρα και απαγορεύονται μέσα οι φωτογραφίες.

 

Τιμές εισόδου:

Εισιτήρια Κοινά (Ενηλίκων): 9,00 €.
Εισιτήρια Παιδικά(6-18 ετών) : 4,50 €.
Εισιτήρια Φοιτητικά – Πολυτέκνων – Ανέργων – Κατόχων Κάρτας Πολιτισμού – Υπερηλίκων άνω των 65 ετών (Με ένδειξη της αντίστοιχης κάρτας): 4,50 €.

Σπήλαιο: https://www.kastriacave.gr

 

ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ

Το Πλανητέρο απέχει 7,5 χλμ. από την Κλειτορία, έδρα της Δημοτικής Ενότητας στην οποία ανήκει, καθώς και 24 χλμ. από τα Καλάβρυτα. Βρίσκεται σε υψόμετρο περιπου 690 μέτρα, χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από το πανέμορφο πλατανοδάσος των πηγών του Αροάνιου ποταμού και είναι γνωστό για τους πολλούς νερόμυλους και τα ιχθυοτροφεία που διαθέτει. Μέσα στο πλατανόδασος αυτό, που αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, λειτουργούν αρκετές ταβέρνες και εστιατόρια όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την φημισμένη ποταμίσια πέστροφα της περιοχής. Στην απογραφή του 2011 το χωριό βρέθηκε να έχει 197 κατοίκους (Wikipedia).

 

Φωτογραφίες: Ελένη Πατρινού