Κάλεσμα για συμμετοχή σε ομαδική έκθεση

Κάλεσμα για συμμετοχή σε ομαδική έκθεση

και φωτογραφικό βιβλίο

Κάλεσμα για συμμετοχή σε ομαδική έκθεση και φωτογραφικό βιβλίο

 

Η πρόσκληση απευθύνεται σε φετινούς και παλιούς μαθητές φωτογραφίας του Ανδρέα Κατσικούδη, καθώς και στα ενεργά μέλη της φωτογραφικής ομάδας ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26.

 

Θα γίνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα: ΠΟΡΤΡΕΤΑ τον Οκτώβριο του 2024.

Παράλληλα με την έκθεση θα γίνει και η παρουσίαση του σχετικού λευκώματος (βιβλίο μόνο με φωτογραφίες).

 

Όροι συμμετοχής

Στέλνουμε σχετικές με το θέμα φωτογραφίες σε πλήρη ανάλυση με wetransfer στο [email protected] (ως 30 φωτογραφίες, έτοιμες για τύπωμα και σε διαστάσεις 2 χ 3, όχι ότι κροπ μας βολεύει) ως 30 Απριλίου 2024.

Πρέπει να γράφει στο μήνυμα: τίτλο: ΠΟΡΤΡΕΤΑ, πλήρες όνομα του φωτογράφου και κινητό τηλ.

Οι φωτογράφοι που θα επιλεχθεί δουλειά τους θα πάρουν μέρος στην έκθεση με 2 φωτογραφίες, ενώ στο βιβλίο θα έχουν 4 ως 8 φωτογραφίες.

 

Το κόστος είναι 50 ευρώ για τα βιβλία (ανάλογα πόσο θα κοστίσει η έκδοση, θα πάρει ο φωτογράφος με αυτό το ποσό από 4 ή 5 βιβλία). Αν θέλει περισσότερα μας το δηλώνει έχοντας υπόψη του ότι θα στοιχίσει περίπου 10 ευρω το βιβλίο. Τα χρήματα αυτά πρέπει να μαζευτούν ως 20 Μάη για να βγει το βιβλίο έγκαιρα.

Η έκθεση θα στοιχίσει 5 ευρώ η κάθε φωτογραφία που θα εκτυπωθεί. Άρα ο κάθε φωτογράφος δίνει 50 ευρώ για τα βιβλία και 10 ευρώ για την έκθεση σύνολο: 60 ευρώ ως τις 20 Μάη.

 

Ερωτήσεις – απαντήσεις

1) Τι εννοεί το θέμα; Πορτρέτο δεν είναι μόνο κοντινές λήψεις. Ένα πορτρέτο μπορεί για παράδειγμα να δείχνει έναν αγρότη στο χωράφι του ή ένα μάγειρα μέσα στην κουζίνα του (βλ. βιωματικό πορτρέτο). Το θέμα είναι δύσκολο! Πρέπει οι φωτογραφίες να ξεχωρίζουν…

2) Γίνεται να πάρω μέρος μόνο στο ένα από τα δύο (έκθεση – βιβλίο); ΟΧΙ !

3) Πότε θα μάθω αν θα πάρω μέρος; Ως τις 10 Μάη.

4) Πού θα δώσω τα 60 ευρώ; Στο Cinemarian (όταν ξέρεις ότι θα μας βρεις εκεί) ή σε χώρο κοντά στην ΑΣΟΕΕ (για πρωινές ως απόγευματινές ώρες). Τα βάζουμε μέσα σ’ ένα φάκελο που θα έχει γραμμένα και το όνομα και το κινητό τηλ., για να μην κάνουμε κάποιο λάθος. Θα επικοινωνήσουμε πρώτα με email ή κινητό για ραντεβού. Τα χρήματα θα τα μαζέψει ο Κώστας Σταμπάνης, του στέλνουμε μήνυμα στο   [email protected]

5) Θα τηρηθούν οι ημερομηνίες; Ναι, δύσκολα θα δοθεί παράταση…

6) Γιατί μπορεί να μη επιλεγούν οι φωτογραφίες μου; Τα παράπονα στο δάσκαλο… Έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια. Προτεραιότητα έχουν οι μαθητές μας και μετά οι φίλοι και φίλες που έρχονται στις εκδηλώσεις μας ως Διάφραγμα 26.

7) Εκτός από 2 χ 3 δεν μπορεί να μπει φωτογραφία σε άλλη διάσταση; Δύσκολα, αλλά αν έχεις κάποια πρόταση (μόνο σε 16 χ 9 ή 1 χ 1 διαστάσεις) στείλε την, αλλά βάλε τις ίδιες φωτ. και σε 2 χ 3 μέσα στο φάκελο για σιγουριά!

9) Πόσα βιβλία ακριβώς θα πάρω με τα 50 ευρώ; Δεν ξέρουμε, ανάλογα τις συμμετοχές (άρα και τις σελίδες) και τις διεθνείς τιμές του χαρτιού, θα καθοριστεί και η τιμή. Δείτε το λεύκωμα ΑΘΗΝΑ που υπάρχει στο Cinemarian. Είναι η πρώτη μας έκδοση και είναι υπέροχη! Σχεδιασμός: Παναγιώτης Λαμπρόπουλος.

10) Θα δώσω το ίδιο ποσό ή έχω 4 φωτογραφίες μου στο βιβλίο ή έχω περισσότερες; ΝΑΙ !

11) Μπορώ να βγάλω κέρδος από το βιβλίο; Φυσικά! Αγοράζεις όσα βιβλία θέλεις στην τιμή κόστους (π.χ. 10 ευρώ το βιβλίο) και το πουλάς 15 ευρώ ή όσο θέλεις!

12) Έχω παρακολουθήσει λίγα μαθήματα με τον Κατσικούδη, θεωρούμαι μαθητής για να συμμετέχω; Ναι, δεν κολλάει σε λεπτομέρειες – ειδικά αν έχεις καλές φωτογραφίες.

13) Έχω παρακολουθήσει τα μαθήματα κινηματογράφου, αλλά είμαι καλός φωτογράφος! ΟΚ, να στείλεις κι εσύ!

14) Έχω πρόταση για καλό και φτηνό εκδότη; Στείλε την τότε στο [email protected]

15) Τι θα γράφει το βιβλίο απ’ έξω; ΠΟΡΤΡΕΤΑ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 (και στο οπισθόφυλλο; Τα ονόματα όλων των φωτογράφων).

16) Τι θα γράφει μέσα; Μικρή εισαγωγή που θα την υπογράφει ο Α. Κατσικούδης. Φωτογραφικό λεύκωμα θα βγάλουμε, όχι λόγια, όχι λεζάντες. Φωτογραφίες με το όνομα του φωτογράφου θα έχει, τίποτα άλλο!

17) Τα 5 ευρώ η φωτογραφία για την έκθεση γιατί; Γιατί τόσο μας στοιχίζει το τύπωμα! (ειδικές τιμές μόνο για μας). Εμείς θα τις τυπώσουμε όλες για να είναι ίδια η ποιότητα.

18) Πότε θα τα πάρουμε; Τα βιβλία θα προσπαθήσουμε να τα πάρετε στο χέρι πριν βγει ο Ιούνιος, διαφορετικά αν μπορούμε αρχές Ιουλίου ή αρχές Σεπτεμβρίου.

19) Είναι αυτονόητο ότι κάποιες φωτ. σας θα χρησιμοποιηθούν, πάντα με το όνομα του φωτογράφου, για την προώθησή του σε κοινωνικά δίκτυα και ΜΜΕ.

 

Οι εκθέσεις σβήνουν και ξεχνιούνται, τα βιβλία ποτέ!

 

Φωτ. αφίσας: Σωτήρης Τσίγκος