Φωτομαραθώνιος Ελπίδας

Φωτομαραθώνιος Ελπίδας

Ενάντια στον Καρκίνο

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου

Συμμετέχουμε ως ομάδα! Γράψτε στη δήλωση συμμετοχής εκεί που γράφει "Ομάδα" το "ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26".

 

Θα οργανώσουμε την ίδια μέρα φωτοβόλτα και σύντομο μάθημα φωτογραφίας δρόμου στο Π. Φάληρο (παραλία). Είναι δωρεάν για όσους δηλώσουν συμμετοχή (θα ενημερωθούν από το διοργανωτή για τις φωτοβόλτες που θα γίνουν στην Αθήνα εκείνη την ημέρα).

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ!

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ!

 

Μια πρωτότυπη δράση ευαισθητοποίησης μέσω της φωτογραφίας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που δεν έχει ξανασυμβεί για αυτό το σκοπό ή με παρόμοιο τρόπο και αποτελεί καινοτομία του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Eyes of Light – Φορέα Τέχνης στην Υγεία. Για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση, θα δοθεί η δυνατότητα στο ίδιο το κοινό (νοσούντες και μη) να γίνει πρωταγωνιστής μέσω της εικόνας, να καλλιεργήσει τις δημιουργικές του πτυχές και να μεταφέρει ηχηρά μηνύματα ελπίδας, δύναμης και ενότητας στον αγώνα κατά του καρκίνου.

Τι θα γίνει στο Click for Life;

Ο Φωτομαραθώνιος προσκαλεί ανθρώπους όλων των ηλικιών, από όλα τα μέρη της χώρας, να συμμετέχουν, φωτογραφίζοντας ατομικά ή ομαδικά. Την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2024 θα ανακοινωθούν 5 θέματα, τα οποία θα εστιάζουν στην δημιουργικότητα, στη συμπερίληψη, στην αισιοδοξία και στην ελπίδα.

Το κοινό θα έχει 12 ώρες (10:00 – 22:00) στη διάθεσή του μέσα στην ημέρα για να τις αποτυπώσει στον φακό μέσα από τη δική του οπτική. Είτε έμπειροι, είτε αρχάριοι, είτε διαθέτουν επαγγελματικό εξοπλισμό, είτε απλά την κάμερα του κινητού τους, οι συμμετέχοντες θα απεικονίσουν τις ιδέες τους, μόνοι, με φίλους ή την οικογένεια, από όπου κι αν βρίσκονται.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αναρτήσουν τις φωτογραφίες και τα μηνύματα τους σε αυτό το site. Το υλικό τους θα είναι ορατό στο ευρύ κοινό, το οποίο θα μπορεί να αλληλεπιδρά και να κάνει like, δημιουργώντας μια μεγάλη διαδικτυακή κοινότητα που μπορεί να παραμείνει ενεργή και μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Με την ολοκλήρωση του Φωτομαραθώνιου, μια ειδική κριτική επιτροπή* από προσωπικότητες στο πεδίο της φωτογραφίας, των τεχνών και της κοινωνικής προσφοράς, θα απονέμει μια σειρά από βραβεία στις συμμετοχές που θα διακριθούν σε κάθε θέμα, ενώ θα υπάρχουν και αντίστοιχα βραβεία κοινού!

*Τα ονόματα των μελών της κριτικής επιτροπής θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στην Αθήνα
Η έναρξη του Φωτομαραθώνιου θα γίνει με ένα συμβολικό φωτογραφικό δρώμενο με την κοινότητα μας.

Θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής σε ομάδες για φωτογραφικούς περιπάτους που θα συντονίζουν  επαγγελματίες φωτογράφοι.

Εγγραφές και Κατηγορίες Συμμετοχής
Οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές από την ημερομηνία επίσημης ανακοίνωσης του Φωτομαραθώνιου μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής του (4 Φεβρουαρίου 2024). Η εγγραφή γίνεται έναντι συμβολικού οικονομικού αντιτίμου για την ενίσχυση των δωρεάν προγραμμάτων του Eyes of Light – Φορέα Τέχνης στην Υγεία για τους ανθρώπους με εμπειρία καρκίνου.

Υπάρχουν 2 κατηγορίες ατομικής συμμετοχής:

Εγγραφή Φωτογράφου (συνεισφέρει στο έργο μας με 10.00€)
Εγγραφή Ερασιτέχνη (συνεισφέρει στο έργο μας με 5.00€)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν και Ομαδική Εγγραφή (συνεισφέρει στο έργο μας με 5.00€ / άτομο), για την οικογένεια, τους φίλους, την ομάδα, το σύλλογο, ή το φορέα τους.