Φωτοβόλτα με το Διάφραγμα 26 στον Πειραιά

Φωτοβόλτα με το Διάφραγμα 26 στον Πειραιά

ΔΩΡΕΑΝ

Φωτοβόλτα με το Διάφραγμα 26 στον Πειραιά

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

 

Με οδηγό μας το φωτογράφο Βασίλη Καλαμάρα, θα περιηγηθούμε σε μερικά από τα πιο σημαντικά σημεία της πόλης με ιδιαίτερο φωτογραφικό ενδιαφέρον.

 

Θα βρεθούμε στις 10 το πρωί (10:15 ακριβώς ξεκινάμε) με σημείο συνάντησης τον ΑΒ Βασιλόπουλο που βρίσκεται στην Ακτή Κονδύλη στο λιμάνι δίπλα στον ‘Αγιο Διονύσιο (υπάρχει εύκολος χώρος parking στα στενά της γύρω περιοχής και είναι 350 μέτρα από το metro-ηλεκτρικός στο λιμάνι.

 

Το φωτογραφικό μας ταξίδι θα ξεκινήσει  από την παλιά γειτονιά πίσω από τον  Άγιο Διονύσιο (πρώην Λαμαρινάδικα) με τα όμορφα παλιά εγκαταλειμμένα κτήρια, στην συνέχεια θα φωτογραφίσουμε (εξωτερικά)  το παλιό εργοστάσιο της Singer και παράλληλα θα περιπλανηθούμε στον παλιό σταθμό του τρένου (Σταθμός Λαρίσης του Πειραιά), θα περπατήσουμε επάνω στις γραμμές, θα φωτογραφήσουμε και θα φωτογραφηθούμε στο πρώτο τούνελ της διαδρομής του τρένου και αμέσως μετά θα ανέβουμε στην γέφυρα (η γέφυρα του Ρεμπέτη) όπου θα φωτογραφήσουμε το στενό πέρασμα του τρένου ανάμεσα στα σπίτια της περιοχής.

 

Κατόπιν θα μπούμε στον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού όπου στην διαδρομή μας θα μπορέσουμε να απολαύσουμε και να φωτογραφήσουμε τα εξής: Το Silo (Παλιές αποθήκες σιτηρών), ένα ενεργό καρνάγιο πλοίων της περιοχής , με γερανογέφυρες, σημείο βύθισης και αποστράγγισης υδάτων, παλιές πέτρινες αποθήκες και το Hellas Liberty (πρώην καράβι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μεταφοράς εφοδίων & τροφίμων, σήμερα πλωτό μουσείο). Έχουμε κλείσει ραντεβού στο Hellas Liberty (είναι δωρεάν η επίσκεψη) και θα μας κάνουν ξενάγηση!

 

Η φωτοβόλτα μας θα καταλήξει στα γνωστά ιστορικά στέκια των καλοφαγάδων της περιοχής, στα ψητοπωλεία Καράμπαμπας ή Αβραάμ (όποιο βρούμε εύκαιρο εκείνη την στιγμή) που βρίσκονται δίπλα δίπλα.

 

Δεν υπάρχει κάποιο κόστος για τη συμμετοχή. Δεν χρειάζεται να δηλώσετε συμμετοχή – προτείνεται όμως να γραφτείτε στην ενημερωτική μας λίστα για να μαθαίνετε έγκαιρα τις εκδηλώσεις μας (στέλνουμε στο [email protected] και στο θέμα γράφουμε ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ).

 

Η προσωπική σελίδα του Βασίλη Καλαμάρα με φωτογραφίες και βίντεο από ταξίδια του: www.kalabill.gr (οι φωτ. που συνοδεύουν το δελτίο τύπου είναι δικές του).