Εκδρομή στην Πάτρα

Εκδρομή στην Πάτρα

Με το ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26

Εκδρομή με τη Φωτογραφική Ομάδα  ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26

ΠΑΤΡΑ

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Αφού στις προηγούμενες εκδρομές πήραμε τα βουνά και τα λαγκάδια, ήρθε η ώρα να κάνουμε τελικά αυτό που έχει για μας μεγαλύτερο φωτογραφικό ενδιαφέρον: φωτογραφία δρόμου σε μια όμορφη και πολυδιάστατη πόλη!

Η Πάτρα δεν είναι μακριά από την Αθήνα, όλοι έχουν πάει, λίγοι όμως την ξέρουν καλά και μπορεί να προσφέρει πολλά και διαφορετικά θέματα για το φωτογράφο. Θα γίνει μάλιστα μικρή εισήγηση στο πούλμαν για τη φωτογραφία δρόμου από τον Ανδρέα Κατσικούδη, για να βοηθηθούν και οι λιγότερο έμπειροι φωτογράφοι ώστε να απολαύσουν καλύτερα φωτογραφικά την εκδρομή μας.

                                        Πρόγραμμα εκδρομής

Το ραντεβού μας είναι 7:45 π.μ. στην έξοδο του Μετρό ΦΙΞ (οδός Καλλιρόης) για να ξεκινήσουμε στις 8:00 π.μ. ακριβώς.

Μετά από στάση για καφέ στον Ισθμό, συνεχίζουμε κατευθείαν για την πόλη. Θα φτάσουμε περίπου στις 11:30 π.μ. Εκεί θα υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης στην πόλη, αλλά μπορεί όποιος θέλει να βαδίσει κι αυτόνομα. Δείτε στο τέλος του κειμένου μερικά από τα μέρη που θα επισκεφτούμε.

Γύρω στις 3:00 μ.μ. θα δώσουμε ραντεβού σε μέρος για φαγητό (προαιρετικό κι αυτό).

Η επιστροφή θα ξεκινήσει στις 5:15 μ.μ. για να είμαστε Αθήνα πριν τις 8:30 μ.μ.

                                            Κρατήσεις θέσεων

Η κράτηση θέσης γίνεται μόνο με την καταβολή του κόστους της εκδρομής που είναι 25  ευρώ (περιλαμβάνει μεταφορά με πούλμαν) στο Cinemarian, Σισμάνη 16, Νέος Κόσμος, 300 μέτρα από το μετρό ΦΙΞ, χάρτης, τις ημέρες:  Δευτέρες 6 μ.μ. ως 10 μ.μ. και Τρίτες 7:30 μ.μ. ως 10 μ.μ. (παρακαλούμε να έχετε το ακριβές ποσό και σε ένα χαρτί γραμμένα τα ονόματα και τα κινητά τηλ.).

ή με κατάθεση στο λογαριασμό:

GR090 17190 2000 6902 1332 13495

Τράπεζα Πειραιώς, Φόρτης Γιώργος (πρώτα παίρνετε τηλ. απογευματινές ώρες στο 6978545812 ή στέλνετε email , σε αυτό που ακολουθεί, για να επιβεβαιώσετε ότι υπάρχουν κενές θέσεις και μετά κάνετε την κατάθεση και στέλνετε μήνυμα στο email    [email protected]   γράφοντας ότι πρόκειται για την εκδρομή και το επίθετό σας που φαίνεται στην κατάθεση, μαζί με φωτογραφία της απόδειξης κατάθεσης –  όλα τα έξοδα κατάθεσης επιβαρύνουν τον καταθέτη).

Για επικοινωνία:  [email protected]  ή στο 6978545812 (απογεύματα),  Κώστας Σταμπάνης

 

Προσοχή!

Δεν είμαστε ταξιδιωτικό πρακτορείο, αλλά φωτογραφική ομάδα! Μπορεί να ακολουθήσει τις εκδρομές μας όμως όποιος θέλει, γνωρίζοντας ότι μας αρέσει να περπατάμε και ο άσχημος καιρός μας κάνει να χαμογελάμε.

Προτείνουμε πάντα: παπούτσια για περπάτημα, ντύσιμο ανάλογο των καιρικών συνθηκών, νερό, καπέλο και μεγάλο χαμόγελο!

Ετοιμάζουμε έκθεση με φωτογραφίες από τις εκδρομές μας και θα συμμετέχουν όσοι φίλοι και φίλες επιθυμούν! Μπορείτε να στέλνετε τις φωτογραφίες σας από αυτή την εκδρομή ή προηγούμενες που διοργάνωσε η ομάδας μας στο [email protected] (στο θέμα του μηνύματος γράφουμε Έκθεση από εκδρομές και στο μήνυμα πλήρες όνομα και κινητό τηλέφωνο – οι φωτογραφίες αυτές μπορεί να χρησιμοποιηθούν με το όνομά σας στις διάφορες σελίδες μας. Να μην ξεπερνούν τις 12 και να είναι σε καλή ανάλυση, χωρίς υδατογράφημα).

Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες!

 

                                                       ΠΑΤΡΑ

Καλωσορίσατε στην Πάτρα – στην πόλη όπου η διασκέδαση, η ιστορία και ο πολιτισμός δημιουργούν έναν υπέροχο προορισμό για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα! Ανακαλύψτε όλα εκείνα που δεν γνωρίζατε για την πόλη περπατώντας. Ξεκινήστε την περιήγησή σας από την οδό Αγίου Νικολάου, τον πιο φημισμένο δρόμο της Πάτρας, που ξεκινά από την Άνω Πόλη και καταλήγει στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου. Τα 192 σκαλιά της οδού (από το τελευταίο μάλιστα μπορείτε να αγναντέψετε την πόλη από ψηλά) αποτελούν «σύνορο» του σύγχρονου κέντρου με την Παλιά Πόλη, η οποία είναι χτισμένη περιμετρικά του Κάστρου.

Περιδιαβείτε τα σοκάκια με τα εντυπωσιακά νεοκλασικά και τις παλιές αρχοντικές εξοχικές βίλες με τις χρωματιστές προσόψεις ή περπατήστε κατά μήκος των τειχών του φρουρίου. Ανεβείτε στη συνέχεια στο Κάστρο για να θαυμάσετε τα τμήματα που έχουν διασωθεί (την κεντρική πύλη, τα τείχη, τους οκταγωνικούς πύργους και ένα μικρό θεατράκι) και χαλαρώστε απολαμβάνοντας ένα ρομαντικό ηλιοβασίλεμα από τις επάλξεις του.

Μια βόλτα στο Δασύλλιο, στον πευκόφυτο λόφο δίπλα στο Φρούριο, θα σας αναζωογονήσει! Σκαρφαλώστε μέχρι την κορυφή, όπου θα βρείτε το δημοτικό αναψυκτήριο, και απολαύστε τον καφέ σας με πανοραμική θέα στην πόλη, στο λιμάνι και στον κόλπο. Η Πάτρα φημίζεται επίσης και για τις πλατείες της που σφύζουν από ζωή καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

 

ΠΗΓΗ: www.visitgreece.gr

 

Για το Δεκέμβριο έχει προγραμματιστεί για μικρή ομάδα (6 ως 8 άτομα) ταξίδι στη Βουδαπέστη! Πληροφορίες εδώ!