Δωρεάν Φωτοεξόρμηση

Δωρεάν Φωτοεξόρμηση

στα Άνω Πετράλωνα

Δωρεάν Φωτοεξόρμηση στα Άνω Πετράλωνα  με το ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

 

Μια ωραία βόλτα με φίλους και φίλες φωτογράφους σε μια ωραία γειτονιά με χρώμα κι αντιθέσεις. Είναι τόσο κοντά στο κέντρο και συγχρόνως τόσο μακριά, λόγω της ηρεμίας που έχουν, των πολλών μονοκατοικιών και του Φιλοπάππου.

Το ραντεβού μας είναι στις 10:15 π.μ. στην Πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα (5 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό τρένου κι έχει στάση τρόλει ακριβώς στην πλατεία). Στις 10:30 π.μ. θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας. Η συγκεκριμένη βόλτα είναι εύκολη. Υπάρχει περίπτωση να ανέβουμε για λίγο και στο Φιλοπάππου, αλλά από εύκολη διαδρομή και περισσότερο για τη θέα. Υπάρχει και προαιρετική πρόταση για το τέλος της βόλτας που θα ανακοινωθεί τότε.

Μπορεί να έρθει όποια/ος θέλει μαζί μας και ευχαρίστως να μας ρωτήσει και απορίες του πάνω στην τεχνική της φωτογραφίας (με μέτρο όμως, δεν είναι μάθημα φωτογραφίας και θέλουμε κι εμείς να φωτογραφίσουμε). Δεν υπάρχει κάποιο κόστος για τη συμμετοχή.

 

Να έχουμε μαζί νερό, καπέλο, παπούτσια για περπάτημα και καλή διάθεση!

 

Επίσης πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη φωτογραφία δρόμου. Ζητάμε, αν είναι δυνατόν, άδεια για να φωτογραφίσουμε κάποιον, δεν βγάζουμε παιδιά (εδώ ρωτάμε απαραίτητα πρώτα το γονιό) και δεν αναρτούμε στο διαδίκτυο φωτογραφίες που μπορεί να προσβάλουν κάποιον άνθρωπο! Περισσότερα από κοντά - θα είναι μαζί μας ο Ανδρέας Κατσικούδης, δάσκαλος φωτογραφίας, αλλά και κάποιοι προχωρημένοι μαθητές του.

 

Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών θα βγει ανακοίνωση εδώ αν θα γίνει ή όχι η φωτοβόλτα μας: www.facebook.com/diafragma26

 

Πληροφορίες για άλλες εκδηλώσεις της ομάδα μας: diafragma26.gr

 

Αν ενδιαφέρεστε γενικά για φωτογραφικές δράσεις, εκδρομές, διαγωνισμούς κ.ά. γραφτείτε στην ενημερωτική μας λίστα. Στείλτε email στο [email protected] (γράψτε στο θέμα του μηνύματος ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ).

 

Λίγα λόγια για τα Πετράλωνα

 

Τα Πετράλωνα είναι συνοικία της Αθήνας. Εκτείνονται από την οδό Πειραιώς μέχρι το λόφο Φιλοπάππου και από την οδό Χαμοστέρνας μέχρι τη γέφυρα Πουλόπουλου. Βρίσκονται βόρεια του Ταύρου και της Καλλιθέας, στα ανατολικά συνορεύουν με το Κουκάκι, βορειοανατολικά με το Θησείο και στα βορειοδυτικά με το Γκάζι. Χωρίζονται από τις γραμμές της Γραμμής 1 του μετρό σε Άνω και Κάτω Πετράλωνα.

Τα Πετράλωνα είναι περιοχή με χαμηλά κυρίως κτίσματα, που γνώρισε έντονη ανοικοδόμηση, ήδη από την δεκαετία του 1950. Η συνοικία πήρε αυτό το όνομα επειδή παλιά υπήρχαν εκεί μεγάλα πέτρινα αλώνια τα οποία χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοί της για να αλωνίζουν τα σιτηρά τους.

Το τμήμα της συνοικίας που βρίσκεται δυτικά των γραμμών του μετρό στα παλιά χρόνια ονομαζόταν Κατσικάδικα επειδή εκεί σύχναζαν πολλοί αιγοβοσκοί οι οποίοι περιφέρονταν με τις κατσίκες τους στους δρόμους και μοίραζαν το γάλα στους κατοίκους.

 

Πηγή: Βικιπαίδεια