Καστέλλα με το ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26

Καστέλλα με το ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26

Δωρεάν Φωτοεξόρμηση

Δωρεάν Φωτοεξόρμηση στην Καστέλλα με το ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

 

Μια ωραία βόλτα με φίλους και φίλες φωτογράφους στην όμορφη Καστέλλα.

 

Το ραντεβού μας είναι στις 9:45 π.μ.  μπροστά στο Δελφινάριο. Το αργότερο 10 π.μ. θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας. Η συγκεκριμένη βόλτα θα είναι αρκετά μεγάλη. Θα φτάσουμε ως την παραλία Βοτσαλάκια. Περπατάμε αργά για να φωτογραφίζουμε, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να περπατήσουμε γύρω στα 5 χλμ (μαζί με την επιστροφή).

Μπορεί να έρθει όποια/ος θέλει μαζί μας και ευχαρίστως να μας ρωτήσει και απορίες του πάνω στην τεχνική της φωτογραφίας (με μέτρο όμως, δεν είναι μάθημα φωτογραφίας και θέλουμε κι εμείς να φωτογραφίσουμε). Δεν υπάρχει κάποιο κόστος για τη συμμετοχή.

Να έχουμε μαζί νερό, καπέλο, παπούτσια για περπάτημα και καλή διάθεση!

 

Επίσης πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη φωτογραφία δρόμου. Ζητάμε, αν είναι δυνατόν, άδεια για να φωτογραφίσουμε κάποιον, δεν βγάζουμε παιδιά (εδώ ρωτάμε απαραίτητα πρώτα το γονιό) και δεν αναρτούμε στο διαδίκτυο φωτογραφίες που μπορεί να προσβάλουν κάποιον άνθρωπο!

 

Περισσότερα από κοντά - θα είναι μαζί μας ο Ανδρέας Κατσικούδης, δάσκαλος φωτογραφίας, αλλά και κάποιοι προχωρημένοι μαθητές του.

 

Πληροφορίες για άλλες εκδηλώσεις της ομάδα μας: diafragma26.gr

 

Αν ενδιαφέρεστε γενικά για φωτογραφικές δράσεις, εκδρομές, διαγωνισμούς κ.ά. γραφτείτε στην ενημερωτική μας λίστα. Στείλτε email στο [email protected] (γράψτε στο θέμα του μηνύματος ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ).

 

Λίγες πληροφορίες για την Καστέλλα

Η Καστέλλα αποτελεί συνοικία του Πειραιά που περιλαμβάνει το περί το μικρό λιμένα της Μουνιχίας ή Τουρκολίμανο ή Φανάρι και σήμερα Μικρολίμανο τμήμα της πόλης καθώς και τον ομώνυμο λόφο, που κατά την αρχαιότητα λεγόταν Μουνιχία ή λόφος Μουνιχίας. Στη συνοικία αυτή υπήρχαν παλαιότερα υπέροχες επαύλεις μερικές εκ των οποίων διασώζονται μέχρι τις ημέρες μας.

Στη κορυφή του λόφου υπάρχει δεξαμενή νερού για την ύδρευση της πόλης και παλαιότερα η συνοικία ήταν γνωστή και ως "Συνοικία Δεξαμενής".  Σημειώνεται ότι οι Πειραιώτες ονομάζουν Καστέλλα την ανατολική πλευρά του λόφου (αυτή της φωτογραφίας), ενώ τη δυτική πλευρά που βλέπει προς την πόλη του Πειραιά ονομάζουν λόφο του Προφήτη Ηλία.

Πηγή: Βικιπαίδεια

 

Βοτσαλάκια

Μετά τον κόλπο του Μικρολίμανου, κάτω από τον λόφο της Καστέλας και πριν από το Πασαλιμάνι, απλώνεται η παραλία Βοτσαλάκια. Αν και είναι πολύ κοντά στον Πειραιά, μόλις 1 χλμ. από το λιμάνι, είναι εξαιρετικά όμορφη.

Είναι μια μεγάλη, άνετη παραλία με άμμο. Ελεύθερη, αλλά οργανωμένη. Έχει πολύ εύκολη πρόσβαση και πάρκινγκ, το οποίο, όμως, είναι συχνά γεμάτο. Αποτελεί έναν προορισμό δροσιάς για τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες.

Απέναντί της, βρίσκεται η Βραχονησίδα Κουμουνδούρου.

Πηγή: athensattica.com