ΓΥΜΝΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ 5

ΓΥΜΝΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ 5

Εκθεση Φωτογραφίας Καλλιτεχνικού Γυμνού

Έκθεση Καλλιτεχνικού Γυμνού

Από το ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26

ΓΥΜΝΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ 5

Cinemarian, 9 – 11 Ioυνίου 2023

Η έκθεση που διοργανώνει η φωτογραφική ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 και που θέλει να γίνει θεσμός για τη φωτογραφία καλλιτεχνικού γυμνού στη χώρα μας στην πέμπτη της έκδοση!

Προηγήθηκε διαγωνισμός φωτογραφίας για να επιλεγούν οι καλύτερες φωτογραφίες.

 

Οι πέντε φωτογράφοι που διακρίθηκαν είναι (με τυχαία σειρά) οι εξής:

Χρήστος Μπάκας, Ιωάννα Αναστασία Φακίνου, Μάριος Αποστόλου, Αντώνης Αλεξάκης,  Άννα Μαρία Παρχαρίδου.

 

Επίσης ξεχώρισαν και θα πάρουν μέρος στην έκθεση οι φωτογράφοι (με τυχαία σειρά):

Φένια Σαρανταυγά,  Σταύρος Μακρίδης, Κώστας Παπαδάκης, Μαντώ Λαμπροπούλου,Tάσος Δρίτσος, Άννα Παπαχρήστου, Δημήτρης Παπακουνάδης, Άλκης Ρωμαίος, Ασπασία Λεούση, Στελλα Ελ Χέιν, Άννα Τομαρά, Θανάσης Βασιλόπουλος, Σωτηρία Κατσινού, Δέσποινα Παπανικολάου, Μαριέρη Κουζαγιώτη, Νικόλαος Λαουτάρης, Αθανάσιος Δήμου, Κατερίνα Αδραχτά, Νικόλαος Φλωριώτης, Ευγενία Γιαννακοπούλου, Περσεφόνη Σιάφλα, Μαρία Καραθανάση, Ανδρέας Κωσταντινίδης,  Δημήτρης Καλύβεζας,  Γιάννης Συμεωνίδης, Μάκης Μπόκαρης, Ευαγγελία Θεοχάρη, Γιώργος Μαλλιαράκης, Ελένη Πατρινού, Κωνσταντίνος Μανιός, Eveline Κonstantinidis Ziegler, Αριστέα Μούκα, Πάρης Καμπούρης, Γιώργος Κανάκης, Ευάγγελος Μπόζας, Σπύρος Παπαστάθης, Αναστασία Χατζηιωαννίδη, Γιώργος Παπαγεωργίου, Νίκος Σιδέρης, Ανδρέας Κατσικούδης, Κώστας Σταμπάνης, Θωμάς Τσάβαλος.

 

Στόχος του επιμελητή ήταν να αντιπροσωπευτούν στην έκθεση όλα τα είδη γυμνού και να αποτελέσει η έκθεση έμπνευση για τους φωτογράφους που αγαπούν το γυμνό, το πορτρέτο, τη φωτογραφία τέχνης γενικότερα.

 

Είναι μια έκθεση χωρίς αισθητικές αγκυλώσεις. Έχει φύγει η εποχή που μόνο τα όμορφα νεανικά σώματα θεωρούνταν κατάλληλα για αυτό το είδος. Δεν ενδιαφέρει η ομορφιά, η ηλικία, το φύλο, ο αυθορμητισμός ή η σκηνοθεσία, η τέλεια αισθητική της φωτογραφίας ή μόνο το σκεπτικό από πίσω της. Η κάθε φωτογραφία επιλέχθηκε για τη δύναμη της και για τη συγκίνηση που δημιουργεί. «Δεν υπάρχουν κανόνες για καλές φωτογραφίες. Υπάρχουν μόνο καλές φωτογραφίες»,  είπε ο Ansel Adams.

 

Σας προσκαλούμε να απολαύσετε, να συγκινηθείτε, να προβληματιστείτε και να νιώσετε ότι θέλετε ελεύθερα, μέσα από καλή φωτογραφία και τη δύναμη που έχει ένα γυμνό σώμα  – σαν το δικό σας ίσως!

 

Η έκθεση θα γίνει στο Cinemarian (Σισμάνη 16, Νέος Κόσμος, κοντά στο Μετρό Φιξ)

9 – 10 - 11 Ιουνίου 2023, 18:30 - 22:30

Εγκαίνια: Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 20:00

 

Η έκθεση κρίνεται κατάλληλη για όλες τις ηλικές!

Είσοδος ελεύθερη

 

Επιμέλεια: Ανδρέας Κατσικούδης

Συντονισμός: Κώστας Σταμπάνης

Αφίσα: Μαργαρίτα Τσορβά