Εκδρομή Λίμνη Τσιβλού, Ζαρούχλα

Εκδρομή Λίμνη Τσιβλού, Ζαρούχλα

με τη Φωτογραφική Ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26

Εκδρομή με τη Φωτογραφική Ομάδα  ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26

Λίμνη Τσιβλού, Ζαρούχλα

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

 

Ο χειμώνας είναι ωραίος στην Ελλάδα και η εκδρομή αυτή θα το αποδείξει στους δύσπιστους! Η περιοχή που θα επισκεφτούμε είναι υπέροχη μέσα στο χειμώνα.

 

Πρόγραμμα

Θα βρεθούμε στις 8:15 το πρωί, για να ξεκινήσουμε στις 8:30 ακριβώς, στην έξοδο του Μετρό ΦΙΞ (οδός Καλλιρόης).

 

Περνώντας από την Ακράτα θα ανηφορίσουμε μέσα από μια όμορφη διαδρομή στις πλαγιές του Χελμού για να φτάσουμε στη Λίμνη Τσιβλού. Εκεί θα κάτσουμε περίπου 1:30 ως 2 ώρες.

 

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο όμορφο χωριό Ζαρούχλα. Βόλτα και φωτογράφιση της υπέροχης φύσης.

 

Εκεί μπορούμε το μεσημέρι να φάμε σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες που έχει: https://www.zarouchla.gr/φαγητό  (θα υπάρξει πρόταση μέσα στο πούλμαν μετά από έρευνα και συζήτηση με τους συμμετέχοντες) .

 

Γύρω στις 6:00 μ.μ. θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

 

Κρατήσεις θέσεων

 

Η κράτηση θέσης γίνεται μόνο με την καταβολή του κόστους  της εκδρομής που είναι 20 ευρώ (στο Cinemarian, Σισμάνη 16, Νέος Κόσμος, 300 μέτρα από το μετρό ΦΙΞ, κάθε Δευτέρα 6 μ.μ. ως 10 μ.μ. (παρακαλούμε να έχετε το ακριβές ποσό και σε ένα χαρτί γραμμένα ονομάτα και κινητά τηλέφωνα των συμμετεχόντων).

 

ή με κατάθεση στο λογαριασμό:

GR090 17190 2000 6902 1332 13495  Τράπεζα Πειραιώς, Φόρτης Γιώργος (πρώτα παίρνετε τηλ.  στο 6978545812 ή στέλνετε email  σε αυτό που ακολουθεί, για να επιβεβαιώσετε ότι υπάρχουν κενές θέσεις και μετά κάνετε την κατάθεση και στέλνετε μήνυμα στο email    [email protected]   γράφοντας ότι πρόκειται για την εκδρομή και το επίθετό σας που φαίνεται στην κατάθεση –  όλα τα έξοδα κατάθεσης επιβαρύνουν τον καταθέτη – μεγάλη προσοχή παρακαλούμε σε αυτό το θέμα όταν κάνετε την ηλεκτρονική κατάθεση!).

 

Προτείνουμε να βρείτε κάποιον που να έχει λογαριασμό στην τράπεζα αυτή για να μην έχετε έξοδα κατάθεσης ή να έρθετε από το Cinemarian.

 

Για επικοινωνία:  [email protected]  ή στο 6978545812 (απογεύματα),  Κώστας Σταμπάνης

 

Πληροφορίες για τα μέρη που θα επισκεφτούμε

 

Η Λίμνη Τσιβλού βρίσκεται στον Δήμο Αιγιαλείας του Νομού Αχαΐας, σε υψόμετρο 700 μέτρων περίπου, στις πλαγιές του Χελμού. Σήμερα η λίμνη Τσιβλού είναι ένας σημαντικότατος υγροβιότοπος που φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας. Αποτελεί επίσης δημοφιλή προορισμό αναψυχής και περιπάτου.

 

Η Ζαρούχλα είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό.  Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.020 μέτρων στις νοτιοανατολικές πλαγιές του όρους Κράθης, κοντά στα όρια με το Νομό Κορινθίας και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αχαΐας. Ο οικισμός της Ζαρούχλας αποτελεί ορεινό θέρετρο και διαθέτει αρκετούς ξενώνες και ταβέρνες. Απέχει 35 χιλιόμετρα από την Ακράτα και 110 χλμ. απο την Πάτρα. Πολύ κοντά στον οικισμό βρίσκεται η λίμνη Τσιβλού και το Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

 

Πηγή πληροφοριών: WIKIPEDIA

 

 Προσοχή!

 

Δεν είμαστε ταξιδιωτικό πρακτορείο, αλλά φωτογραφική ομάδα! Μπορεί να ακολουθήσει τις εκδρομές μας όμως όποιος θέλει, γνωρίζοντας ότι μας αρέσει να περπατάμε και ο άσχημος καιρός μας κάνει να χαμογελάμε (τα σύννεφα είναι η χαρά του φωτογράφου, λέει ο δάσκαλος!). Το πρόγραμμα το προσαρμόζουμε ανάλογα τον καιρό και το ενδιαφέρον που έχει φωτογραφικά το κάθε μέρος που θα επισκεφτούμε τη συγκεκριμένη στιγμή.

 

Να θυμίσουμε ότι στα τουριστικά λεωφορεία η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική.

 

Προτείνουμε πάντα: παπούτσια για περπάτημα (αθλητικά, να μην γλιστρούν), ντύσιμο ανάλογο των καιρικών συνθηκών, νερό, καπέλο και μεγάλο χαμόγελο!

Ετοιμάζουμε έκθεση με φωτογραφίες από τις εκδρομές μας και θα συμμετέχουν όσοι φίλοι και φίλες επιθυμούν! Σύντομα περισσότερα.

 

Φωτογραφία αφίσας: Νικολέττα Πετροπούλου