Εκδρομή στην Πελοπόννησο

Εκδρομή στην Πελοπόννησο

Ακροκόρινθος, Χιλιομόδι, Κτήμα Όψιμος στο Γυμνό (Νεμέα)

Εκδρομή με τη Φωτογραφική Ομάδα  ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26

Ακροκόρινθος, Χιλιομόδι, Γυμνό (Νεμέα)

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Σχετικά κοντά στην Αθήνα αποτελεί μια από τις πιο όμορφες μονοήμερες εκδρομές που μπορεί να κάνεις κανείς στη χώρα μας! Φύση, αμπέλια, χρώματα, αρώματα, κάστρο, θέα, ησυχία, υπέροχες εικόνες. Ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τις φίλες και τους φίλους της φωτογραφίας, της ιστορίας, της ελληνικής φύσης και του κρασιού!

Με λίγα λόγια: (1) Επίσκεψη στον Ακροκόρινθο, (2) επίσκεψη στο χωριό Χιλιομόδι,  (3) γευσιγνωσία κρασιών και γεύμα στο «ΚΤΗΜΑ ΟΨΙΜΟΣ».

Πρόγραμμα εκδρομής

Το ραντεβού μας είναι 7:45 π.μ. στην έξοδο του Μετρό ΦΙΞ (οδός Καλλιρόης) για να ξεκινήσουμε στις 8:00 π.μ. ακριβώς. Θα γίνει σύντομη στάση στον Ισθμό.

Πρώτα θα επισκεφτούμε τον Ακροκόρινθο και θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα που προσφέρει (ναι, εδώ και ειδικά την ώρα που θα είμαστε θα πάρουν φωτιά οι φωτογραφικές!). Θα μείνουμε εδώ περίπου 2 ώρες. Η είσοδος εδώ είναι ελεύθερη!

Περίπου στις 12:15  θα είμαστε στο όμορφο χωριό Χιλιομόδι. Εκεί θα μείνουμε περίπου 1:30 ώρα.

Γύρω στις 2:30  θα είμαστε στο Κτήμα Όψιμος. Εκεί θα μείνουμε ως τις 5:15 μ.μ. όπου θα αναχωρήσουμε για Αθήνα. Τι θα κάνουμε εκεί τόση ώρα; Ξενάγηση, δοκιμές κρασιών, φαγητό που θα ετοιμαστεί για μας (μπάρμπεκιου και σαλάτα), πολλές πολλές φωτογραφίες!

Έχουμε ξαναεπισκεφτεί πέρσι τέτοια εποχή το ίδιο κτήμα και εντυπωσιαστήκαμε από τη φιλοξενία και την αισθητική του χώρου! Προσοχή με τα κρασιά, οι άνθρωποι εκεί είναι γενναιόδωροι, αλλά εμείς θα απολαύσουμε υπεύθυνα…

Η επιστροφή μας στην Αθήνα θα γίνει περίπου στις 7:30  μ.μ.

Κρατήσεις θέσεων

Η κράτηση θέσης γίνεται μόνο με την καταβολή του κόστους  της εκδρομής που είναι 30 ευρώ (περιλαμβάνει μεταφορά και το φαγητό μας το μεσημέρι -μπάρμπεκιου και σαλάτα)  στο Cinemarian, Σισμάνη 16, Νέος Κόσμος, 300 μέτρα από το μετρό ΦΙΞ, χάρτης, τις ημέρες:  Δευτέρες 6 μ.μ. ως 10 μ.μ. και Τρίτες 7:30 μ.μ. ως 10 μ.μ. (παρακαλούμε να έχετε το ακριβές ποσό).

ή με κατάθεση στο λογαριασμό:      GR090 17190 2000 6902 1332 13495

Τράπεζα Πειραιώς, Φόρτης Γιώργος (πρώτα παίρνετε τηλ.  στο 6978545812 ή στέλνετε email , σε αυτό που ακολουθεί, για να επιβεβαιώσετε ότι υπάρχουν κενές θέσεις και μετά κάνετε την κατάθεση και στέλνετε μήνυμα στο email    [email protected]   γράφοντας ότι πρόκειται για την εκδρομή και το επίθετό σας που φαίνεται στην κατάθεση –  όλα τα έξοδα κατάθεσης επιβαρύνουν τον καταθέτη)

Για επικοινωνία:  [email protected]  ή στο 6978545812,  Κώστας Σταμπάνης

 Προσοχή!

Στον Ακροκόρινθο απαιτούνται παπούτσια που δεν γλιστρούν, καπέλο, νερό και περπάτημα.

Δεν είμαστε ταξιδιωτικό πρακτορείο, αλλά φωτογραφική ομάδα! Μπορεί να ακολουθήσει τις εκδρομές μας όμως όποιος θέλει, γνωρίζοντας ότι μας αρέσει να περπατάμε και ο άσχημος καιρός μας κάνει να χαμογελάμε (τα σύννεφα είναι η χαρά του φωτογράφου, λέει ο δάσκαλος!).

Να θυμίσουμε ότι στα υπεραστικά & τουριστικά λεωφορεία η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική.

Προτείνουμε πάντα: παπούτσια για περπάτημα, ντύσιμο ανάλογο των καιρικών συνθηκών, νερό, καπέλο και μεγάλο χαμόγελο!

Στην τιμή της εκδρομής συμπεριλαμβάνεται το μεσημεριανό φαγητό στο Κτήμα Όψιμος (μπάρμπεκιου και σαλάτα), ενώ η δοκιμή κρασιών είναι δωρεάν. Επίσης όσοι επιθυμούν μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση κρασιά για το σπίτι τους!

Ετοιμάζουμε έκθεση με φωτογραφίες από τις εκδρομές μας και θα συμμετέχουν όσοι φίλοι και φίλες επιθυμούν! Σύντομα περισσότερα.

 

Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες

 

ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ

«Ο Ακροκόρινθος σπάει όλα τα εγχώρια ρεκόρ «καστρολογίας» καθώς είναι το μεγαλύτερο, παλαιότερο και καλύτερα διατηρημένο κάστρο της Πελοποννήσου.

Όσοι έχετε κινηθεί στην εθνική Αθηνών-Κορίνθου, πλησιάζοντας Κόρινθο θα έχετε δει στα αριστερά σας να υψώνεται ένα συμπαγές βραχοβουνό ύψους 575 μέτρων, με κυκλωμένη την κορυφή του από ανοιχτόχρωμα επιβλητικά τείχη. Αυτός είναι ο Ακροκόρινθος που αποτελούσε πάντα την οχυρωμένη ακρόπολη της Κορίνθου, από την οποία απέχει μόλις 3,5 χλμ.

Η θέα από την κορυφή είναι πανοραμική και πιάνει από τον Κορινθιακό ως το Σαρωνικό και από τον Ελικώνα και τον Παρνασσό ως τα αργολικά βουνά!

Το βουνό είναι ένας πλούσιος βοτανικός κήπος με πάμπολλα ενδημικά αγριολούλουδα της ελληνικής γης και ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο οικοτόπων «NATURA 2000» - με απλά λόγια η περιοχή είναι γεμάτη μικρολούλουδα, βότανα και άγρια φυτά ιδιαίτερης ομορφιάς αλλά και αρχιτεκτονικής αξίας!»

Πηγή: Γιώργος Αρμυράς, Lifo

 

Όσο αφορά την ιστορία του μέρους και πολλές φωτογραφίες επισκεφτείτε το www.kastra.eu

 

ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ

Η διαδρομή μέχρι το Χιλιομόδι θεωρείται μοναδική όσο αφορά το φυσικό κάλος.

Το χωριό πήρε το όνομα Χιλιομόδι όταν κατά το παρελθόν οι πρώτοι κάτοικοί του, παρήγαγαν και πούλησαν εντός μίας χρονιάς σιτάρι συνολικού βάρους ίσο με 1.000 μόδια, αριθμός - ρεκόρ για την εποχή. Γι αυτό το μεγάλο επίτευγμα ονόμασαν τον νεοσύστατο οικισμό Χιλιομόδι.

Η αποκατάσταση του κράτους, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης αλλά και η κομβική θέση κατέστησαν τον νεοσύστατο οικισμό σε "Κεφαλοχώρι", δηλαδή τον ενδιάμεσο κόμβο μεταξύ της αστικής Κορίνθου και των υπόλοιπων χωριών της περιοχής. Όλες οι παραπάνω ευνοϊκές συνθήκες σε συνδυασμό με τη σταθερή αύξηση του πληθυσμού καθώς και με την δημιουργία μεγάλων έργων υποδομών (Εθνική Οδός Κορίνθου - Άργους, Σιδηρόδρομος κ.α.) κατέστησαν το Χιλιομόδι σε θέση ισχύος για την εξέλιξη της γύρω περιοχής.

Γνωστοί Χιλιομοδιώτες:

Βασίλης Ρώτας, Συγγραφέας, Κριτικός και Μεταφραστής

Ειρήνη Παπά, Ηθοποιός, Τραγουδίστρια

Μανούσος Μανουσάκης, σκηνοθέτης

1000mods, Ροκ μουσικό συγκρότημα

Πηγή: wikipedia

 

Το ΚΤΗΜΑ ΟΨΙΜΟΣ

«Μεγαλώνοντας μέσα στα Γυμνοΐτικα αμπέλια, τα οποία αποτελούν κομμάτι της ευρύτερης αμπελωνικής ζώνης Νεμέας με το ξακουστό Αγιωργίτικο σταφύλι, έχοντας πάντα έντονα χαραγμένες στην μνήμη μας τις μυρωδιές του μούστου από τους «ληνούς» αλλά και την γιορτινή ατμόσφαιρα της εποχής του τρύγου, ήμασταν από πολύ νωρίς σε θέση να γνωρίζουμε την μοναδικότητα του τόπου μας.

Αξιοποιώντας το μικροκλίμα της περιοχής και τα ιδιαίτερα συστατικά του εδάφους και εφαρμόζοντας βιολογικούς τρόπους καλλιέργειας και σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης, παράγουμε εδώ και χρόνια οίνους υψηλής ποιότητας.

Οι επισκέπτες του οινοποιείου μας και λάτρεις του ποιοτικού κρασιού, θα ξεναγηθούν στους σύγχρονους, καλαίσθητους χώρους μας , θα γευτούν τα κρασιά μας, τα οποία «ωριμάζουν» στα κελάρια μας, θα περιηγηθούν στους αμπελώνες του οινοποιείου μας, αποκομίζοντας μία μοναδική εμπειρία ζωής».

Πηγή: Κτήμα Όψιμος