ΣΟΦΙΑ ΔΑΛΑΜΑΓΚΑ

ΣΟΦΙΑ ΔΑΛΑΜΑΓΚΑ

Παρουσίαση Φωτογράφου

Παρουσίαση Φωτογράφου

ΣΟΦΙΑ ΔΑΛΑΜΑΓΚΑ

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, 19:00 στο Cinemarian (Σισμάνη 16, Νέος Κόσμος).

"Για να είναι ζωντανή μια εικόνα, πρέπει να υπάρχει μια αλήθεια μέσα της. Μια αναπαράσταση της αλήθειας ακόμη και μεταμφιεσμένη. Η δική μου αλήθεια."

Η φωτογραφική ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 παρουσιάζει τη Σοφία Δαλαμάγκα, μια από τις πιο ταλαντούχες και συγχρόνως δραστήριες φωτογράφους της χώρας μας.

Τίτλος παρουσίασης: ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Τεμαχίζω και ανασυνθέτω. Κάνω ένα βήμα πίσω και παρατηρώ. Τώρα μπορώ να συνδέσω τις εικόνες. Να τις κάνω μέρος μιας αναπαράστασης. Για να είναι ζωντανή μια εικόνα, πρέπει να υπάρχει μια αλήθεια μέσα της. Μια αναπαράσταση της αλήθειας ακόμη και μεταμφιεσμένη. Η δική μου αλήθεια. Σοφία Δαλαμάγκα.

«Για να υπάρξει αναπαράσταση έστω και κοιμισμένη πρέπει να υπάρχει βίωμα». Μαρία Λούκα, Μια γυναίκα απολογείται, 2021, σελ. 52.

Είσοδος μόνο με πιστοποιητικό covid ή νόσησης (και ταυτότητα). Τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα (όπως μάσκα σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης).

Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά και μέσω Zoom.

Κρατήσεις θέσεις με email στο
[email protected]

με όνομα και κινητό τηλέφωνο.

 

Το Cinemarian θα είναι ανοικτό από τις 18:30 και οι θέσεις που έχουν κρατηθεί μετά τις 18:50 θα δοθούν σε άλλους ενδιαφερόμενους.

Σύνδεσμος για online παρακολούθηση

https://us02web.zoom.us/j/6973409390

(θα ξεκινήσει να λειτουργεί λίγα λεπτά πριν την εκδήλωση,

ο κωδικός είναι sofiad

τα μικρόφωνα και οι κάμερες όσων παρακολουθούν μέσω διαδικτύου θα είναι κλειστές και ερωτήσεις θα γίνουν μόνο από το κοινό της αίθουσας για πρακτικούς λόγους).

Ελεύθερη είσοδος (σύμφωνα με τις προηγούμενες οδηγίες)

Σύντομο βιογραφικό της Σοφίας Δαλαμάγκα:

Γεννήθηκε στη Λαμία και είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Το 2011 παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ζωγράφου. Από τότε έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Φωτογραφίες και project της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και διαδίκτυο σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Το 2016 πραγματοποίησε την 1η ατομική της έκθεση στην Κέρκυρα. Το 2017 αποτέλεσε συντάκτρια του iFocus.gr . Παράλληλα, παρακολούθησε το πρόγραμμα εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Η φωτογραφία στην υπηρεσία της Διαφήμισης». Το 2018 ολοκλήρωσε την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των προγραμμάτων Seeing through Photographs του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης ( MOMA) & The Camera Never Lies του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (University of London). To 2019 αποτέλεσε συντάκτρια του Photologio.gr και ολοκλήρωσε την εξ αποστάσεως παρακολούθηση του προγράμματος Modern Art & Ideas (MOMA).
Το 2020 παρακολούθησε το πρόγραμμα Sexing the Canvas, Art and Gender του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης και ολοκλήρωσε επιτυχώς την παρακολούθηση του κύκλου επιμόρφωσης: Επιμέλεια και οργάνωση Εκθέσεων, ενώ επιμελήθηκε την ετήσια έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Κέρκυρας Φώτοκλικ. Την ίδια χρονιά προβλήθηκε σε διάφορα φεστιβάλ το ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Κατσικούδη «Γιατί Φωτογραφίζουμε», στο οποίο παρουσιάζεται εκτενώς η ίδια.
To 2021 ολοκλήρωσε την παρακολούθηση του προγράμματος Words Spun Out of Images: Visual and Literary Culture in Nineteen Century Japan (Πανεπιστημίου του Τόκιο). To 2021 παρουσίασε το Project SHAME στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Athens Pride στο χώρο Τεχνόπολις και ολοκλήρωσε την παρακολούθηση του σεμιναρίου «Απουσία και διεκδίκηση. Εξερευνώντας την απεικόνιση των γυναικών μέσα στην τέχνη», του Διεπιστημονικού Ινστιτούτου Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Ερευνών. Είναι επίσης εξωτερικός συνεργάτης του περιοδικού φωτογραφίας Photonet των εκδόσεων Nexusmedia.

Σύνδεσμοι με τη δουλειά της

www.sofiadalamagka.com

www.facebook.com/sofia.dalamaga

www.instagram.com/sofia_dal_photographer

Διοργάνωση: Φωτογραφική Ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 - www.diafragma26.gr

Επιμέλεια: Ανδρέας Κατσικούδης