Παρουσίαση του Μάριου Λώλου

Παρουσίαση του Μάριου Λώλου

Παρουσίαση Φωτογράφου

 

ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ

Η Φωτογραφική Ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 παρουσιάζει ένα από τους πιο δυναμικούς και σημαντικούς εκπροσώπους του φωτορεπορτάζ, το Μάριο Λώλο.

Θα δούμε φωτογραφίες του από διάφορες αποστολές και ρεπορτάζ  και θα συζητήσουμε μαζί του για τη φωτογραφία, την αλήθεια της, τους κινδύνους και τις εμπειρίες που έζησε και θα τον ρωτήσουμε ότι θέλουμε σχετικά με τη δουλειά του, η οποία διακρίνεται για το πάθος και την ειλικρίνειά της.

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, 19:00 στο Cinemarian (Σισμάνη 16, Νέος Κόσμος).

Είσοδος μόνο με πιστοποιητικό covid ή νόσησης (και ταυτότητα). Τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα (όπως μάσκα σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης).

Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά και μέσω Zoom.

Κρατήσεις θέσεις με email στο [email protected] με όνομα και κινητό τηλέφωνο. Το Cinemarian  θα είναι ανοικτό από τις 18:30 και οι θέσεις που έχουν κρατηθεί μετά τις  18:45 θα δοθούν σε άλλους ενδιαφερόμενους.

Σύνδεσμος για online παρακολούθηση (θα ξεκινήσει να  λειτουργεί λίγα λεπτά πριν την εκδήλωση, ο κωδικός είναι lolos , τα μικρόφωνα σας θα είναι κλειστά και ερωτήσεις θα γίνουν μόνο από το κοινό της αίθουσας για πρακτικούς λόγους)

Υπεύθυνος διοργάνωσης: Ανδρέας Κατσικούδης

Φωτογραφία αφίσας: Άγγελος Χριστοφιλόπουλος

Ελεύθερη είσοδος (σύμφωνα με τις προηγούμενες οδηγίες)

Ακολουθεί βιογραφικό σημείωμα του Μάριου Λώλου.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Ο Μάριος Λώλος γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα.  Σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή, αλλά η φωτογραφία τον κέρδισε ήδη, από την περίοδο των φοιτητικών του χρόνων.

Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ από το 2008.

Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 1990. Έχει συνεργαστεί με μερίδα των έντυπων ΜΜΕ,  ενώ από το 2009  συνεργάζεται με το κινέζικο πρακτορείο «Νέα Κίνα».

Μάχιμος φωτογράφος, κάλυψε για χρόνια το πολεμικό φωτορεπορτάζ. Βρέθηκε στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας το 1993, βιώνοντας από κοντά την ισοπέδωση της Πριστίνα το ’99, κάλυψε τα γεγονότα στην Αλβανία μετά την πτώση του Α. Χότζα, ενώ ακολούθησαν αποστολές σε εμπόλεμες ζώνες, όπως η Βοσνία, η Κράινα, το Κόσοβο, η Τουρκία, η Γάζα της Παλαιστίνης.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας, με αφηγήσεις αμιγώς ανθρωποκεντρικές, όπως την έκθεσης «Δρόμοι επιβίωσης» σε συνεργασία με το ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και έχει πραγματοποιήσει δυο ατομικές εκθέσεις.