Ο Μιχάλης Πατσούρας στο Cinemarian

Ο Μιχάλης Πατσούρας στο Cinemarian

H Φωτογραφική Ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 φιλοξενεί τον Μιχάλη Πατσούρα

Ο ταλαντούχος και πολύπλευρος φωτογράφος θα μας παρουσιάσει επιλεγμένη δουλειά του και θα συζητήσουμε μαζί του για τη φωτογραφία ως τέχνη αλλά και επάγγελμα.

Χορηγός επικοινωνίας: Περιοδικό PHOTONET

Είσοδος Ελεύθερη - ελάτε 15 λεπτά νωρίτερα (τουλάχιστον) για να εξασφαλίσετε θέση

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Μιχάλη Πατσούρα

Γεννήθηκε το 1969. Εργάστηκε στο Ελληνικό Υπουργείο Εμπορίου ως δημόσιος υπάλληλος (1990-2000), ενώ παράλληλα σπούδασε φωτογραφία στις σχολές Focus (1990-1993) και Leica Academy (1997-1999). Την περίοδο αυτή φωτογράφιζε την καθημερινότητα των συναδέλφων του με σκοπό να καταγράψει την αθέατη προς τον έξω κόσμο πλευρά της ζωής τους. Η εργασία αυτή που της έχει δώσει τον τίτλο 07-00πμ έως 15-00μμ βρίσκεται στην διαδικασία έκδοσης λευκώματος.

Το 2000 παραιτήθηκε από το δημόσιο με σκοπό να εστιάσει επαγγελματικά στη φωτογραφία. Το 2001 προσλαμβάνεται ως ο βασικός φωτογράφος εκδοτικού ομίλου αναλαμβάνοντας τις φωτογραφίσεις όλων των περιοδικών (reportage, lifestyle, still life). Το 2005 συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες ενώ παράλληλα ασχολείται και με το ταξιδιωτικό ρεπορτάζ. Από το 2009 εργάζεται ως freelancer φωτογράφος. Το ενδιαφέρον του πλέον επικεντρώνεται στη φωτοειδησεογραφία.

Ο τρόπος που του αρέσει να φωτογραφίζει είναι καθαρά βιωματικός.

Είναι μέλος της ΕΦΕ (Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας) και του Φοίβου (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων Φωτογράφων ). Από το 2017 διδάσκει φωτογραφία στην Ελληνική Ακαδημία της Leica (Leica Academy)