Υπαίθρια Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας

Υπαίθρια Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας

Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας στο Μοναστηράκι

H φωτογραφική ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 παρουσιάζει την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 ομαδική υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων.

Παππού, γιαγιά, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου από το 1990 μέχρι σήμερα. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 2000 ζούσαν σε όλο τον πλανήτη 600 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας άνω των 60 ετών. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2025, ο αριθμός αυτός θα έχει φτάσει το 1,2 δισεκατομμύρια, ενώ το 2050 θα έχει ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια. Η Παγκόσμια Μέρα Ηλικιωμένων έχει στόχο να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, και τούτο διότι στη σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους, αναλαμβάνοντας να φροντίζουν τα εγγόνια τους, αλλά και της αυξανόμενης συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας.

Επιμέλεια εκδήλωσης: Στράτος Σκοτεινιάδης - διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε για την έκθεση στο Beasty Press

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι:

Ιωάννα Τσούμα, Ξακουστή Χελάκη, Φιλοθέη-Μαρία Σκιτζή Βαρδή, Αγγελική Πρέντζα, Μπάμπης Ντιρίντης, Νώντας Κλεάνθης, Ελευθερία Κούντζου, Χρήστος Τσατάλμπασης, Δημήτρης Καλύβεζας, Κονδύλω Μπούσμπουρα, Κarin Skotiniyadis, Βίκυ Γεωργαντά, Στράτος Σκοτεινιάδης, Πέννυ Φραγκάκη, Ζαχαρούλα Καλομινίδου, Κώστας Σκοπελίτης, Γιώργος Λόης, Μπάμπης Αεράκης.