Ο Χάρης Κακαρούχας στο Cinemarian

Ο Χάρης Κακαρούχας στο Cinemarian

H Φωτογραφική Ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 παρουσιάζει το φωτογράφο Χάρη Κακαρούχα

To Σάββατο 6 Μαΐου 2017 στις 8:15 μ.μ. θα έχουμε το γνωστό και βραβευμένο φωτογράφο Χάρη Κακαρούχα μαζί μας στο Cinemarian

Καλεσμένος της Φωτογραφικής Ομάδας ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 θα παρουσιάσει δείγματα δουλειάς του και θα συζητήσει με τον κόσμο για την πορεία του, τις εμπειρίες του και γενικότερα για τη φωτογραφία.

Τίτλος της παρουσίασης του: Η φωτογραφική διαδικασία ως συν-κινητικό βίωμα

Είσοδος Ελεύθερη - παρακαλούμε να είστε στο χώρο ως τις 8 μ.μ. για να εξασφαλίσετε θέση


Σύντομο βιογραφικό

Ο Χάρης Κακαρούχας (www.hariskakarouhas.com) γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε χαρτογραφία στην Πολυτεχνική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Οπτική εντύπωση και θεωρία χρώματος στο University of Glasgow (M.Sc) και έκανε την διδακτορική του διατριβή στη φωτογραφία στο University of Derby (τίτλος της διατριβής "Προσωπογραφία: Εικονίζοντας τον Εαυτό").

Σπούδασε διάφορους τρόπους θεραπείας μέσω της τέχνης στο Voicing Institute, Puna Multiversity, καθώς και πρακτικές σύγχρονης σωματικής ψυχοθεραπείας στο Diamond logos και Transessence foundation.

Φωτογραφική του δουλειά έχει δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1997 εκδίδεται το φωτογραφικό του λεύκωμα με τίτλο «Στα μονοπάτια του χρόνου» από τις εκδόσεις Φωτοχώρος. Το 2003 βραβεύεται με το "Βραβείο των Ευρωπαίων εκδοτών" και η δουλειά του εκδίδεται σε λεύκωμα με τίτλο «Μετέωρος χρόνος : Ένα πορτραίτο της Κούβας» ταυτόχρονα από τους Dewi Lewis Publishing UK, Peliti Associati, Italy, Edition Braus Germany, Actes Sud France, Αpeiron Publications, Greece και Lunwerg Editiones, Spain. Το λεύκωμα βραβεύεται το 2004 με το βραβείο "Μήλος" για το καλλιτεχνικό βιβλίο της χρονιάς στην Ελλάδα. Την ίδια χρονιά λαμβάνει το Schweppes Photographic Portrait Prize ως επιλαχών.

Το 2013 είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του πρώτου Eco-Art Festival στην Αθήνα το οποίο οργανώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Έχει πραγματοποιήσει πλήθος φωτογραφικών εκθέσεων ομαδικών και ατομικών ανά το κόσμο. Παραδίδει φωτογραφικά βιωματικά σεμινάρια με γενικό τίτλο "Insight Photography". Φωτογραφική δουλειά του βρίσκεται σε Μουσεία και ιδιωτικές συλλογές.

Επιμέλεια εκδήλωσης: Κονδυλένια Μπούσμπουρα